lunes, 4 de mayo de 2009

En Interné.com

Avui estrenem la secció “EN INTERNÉ.com”
Aquest espai el dedicaré a l’anàlisi dels portals del món de la cistella que visito habitualment, i cercaré aquelles webs que puguin ser d’interès per als amants del bàsquet.
Donem el tret de sortida amb l’anàlisi del portal www.acb.com

La web d’avui: www.acb.com

La web de l’Associació de Clubs de Bàsquet és un dels referents en quan a portals de lligues de bàsquet.
Des de els seus inicis fins avui acb.com ha mantingut els ciments, en quant a disseny se’n contempla, de les primeres versions del portal, sumant-hi valors afegit continuadament i fent-ne de ell un lloc on no només pots seguir els resultats i les noticies de la lliga, sinó un lloc on pot entretenir-te en les hores mortes gaudint de diferents espais relacionats tots, això si, amb l’esport que ens apassiona.

La pàgina d’inici, contempla espais per a tots els serveis més usats per als internautes. I, com bé hem dit anteriorment, la quantitat de bons serveis que ens ofereix el portal fa que aquesta primera pagina sigui un pel atapeïda i ens alguns moments pot arribar a ser marejant.
Poder, una de les coses que podrien millorar en una nova actualització de la web fora ordenar i fer mes senzill per als usuaris aquesta primera pàgina. Ja ho diuen, que si el que es bo es breu, dos vegades bo.

Acb.com es caracteritza per ser un banc de dades estadístiques i històriques impressionant. Només cal veure que pots consultar resultats de la temporada 1956-1957, amb les dades estadístiques des de la 1990-1991. Un racó al que tot maniàtic del tema ha de fer una ullada.

Els serveis estrella

“Supermanager”
Qui no coneix aquest servei, va començar com un experiment i ara és la referència de la web. Jo, sincerament hi trobo un però, encara no han trobat com seguir atraient als managers que tenen equips que no aspiren a res quan està acabant la temporada i acaben abandonant-los. Les lligues públiques de mitjans-finals de temporada no han evitat que sempre, als finals de temporada, el ritme del joc decaigui i només es mantinguin fidels els capdavanters a la classificació, que no deixa de ser un bon número d’usuaris. Crec, a més, que és un servei que necessita de constants actualitzacions i de novetats anuals més importants de les que ara ofereix.

“Foro”
Es un dels fòrums temàtics més importants del món de l’esport en general i es sempre esta en constant moviment d’usuaris. Esta dividit en 33 sub-foros que actualment engloben més de 280.000 temes i pots trobar-ne de ben variats, si vols tafanejar és un bon fòrum on trobar moltes opinions interessants.

“acbTV”
És el servei que jo més utilitzo, ideal per seguir els resums de tots els partits als pocs minuts de finalitzar i amb un disseny i presentació ideals. Pots seguir les jugades més espectaculars amb els TOP-5 de cada jornada i els bonus, així com veure entrevistes i curt-reportatges molt interessants. Un excel·lent per aquesta secció que mereixeria matrícula d’honor si es milloressin els comentaris.

“Fotoclick”
Espai pels amants de la fotografia esportiva, del que me’n considero un d’ells. És per a mi l’espai mes ben organitzat i més senzill alhora, amb una càrrega de fotos molt ràpida i amb un buscador per paraules excel·lent. Jo, personalment m’hi passo hores en aquest espai.

“ACBlogs”
Seguint les tendències i sumant-se a la moda creixent dels blogs, la web ja va apostar fa un temps per obrir aquesta secció. Amb un nivell d’actualització força irregular, sobretot en els que poder a mi més m’atrauen, la secció compta amb la col·laboració de Nenad Mijatovic (Personal Blog), Xus Serrano (Seguiment NBA), Isakovic (Supermanager), Gonzalo Vazquez (NBA), Javier Ortiz (LEB’s), Alvaro Paricio (Entrenador Amateur), Javier Gancedo (Competicions Europees), Juan Cobos (Lligues NCAA), David Doblas (Personal Blog), Silvia Dominguez (Personal Blog), Pancho Jasen (Personal Blog) y Andrea Pecile (Personal Blog) entre d’altres.
Crec que es una secció de capa caiguda i necessita revaloritzar-se si vol tornar a l’èxit que va tenir en començar.



VALORACIO
Per a mi, una de les millors webs de basquet, on es podrien millorar els disseny i organització de les seccions així com els enllaços dins de la mateixa web.
És ideal per passar l’estona gaudint amb temes relacionats amb l’esport de la cistella.

I la setmana vinent.
www.basquetcatala.cat (La web de la federació amb nou format)

No hay comentarios: